Nov 6, 2011

kisah kanak-kanak desa sekarang

satu petang yang sangat rancak dengan hujan. [wahhh.. pekena coq pisang ibu aku sedap ni.] kiki
dua adik dan abang sedang mengkusyukkan diri mereka2 dengan game 
yang tak seberapa comel ala war craft tu la.[bagi gigi la].


suddenly mereka2 ni bertukar keseronokan meraka dengan game yang digilai ramai sekarang. tak kira la golongan muda,tua,boy,gurl mesti tawu punya main game ni. yelar main sentuh tarik baling last2 runtuh.tapi yang ini main dekat laptop je. so mereka2 ni main tekan baling bagai pakai tetikus lar ye.haha


dua adik abang ni ade lar sorang kakak yang tak seberapa celik IT beliau. yang beliau tahu hanya masak dan kemas rumah. biasa la wanita desa katakan,. hihi.
setelah selesai memasak si kakak ni pergi la nak tengok adik2 beliau main ape la dengan laptop ni. 
yela si adik baru dapat laptop free. sekarang kan sekolah ade bagi peruntukan gitu.
tuh la yang dikatakan KANAK-KANAK DESA SEKARANG. hehe


main punya main. si kakak macam nak turut serta main. main lar diorang dengan gilir2. sampai je turn si kakak ni. adik  n abang ni mensaiko kan si kakak dengan bagai2 kata2. kononnya diorang dah pro bagai. si kakak semangnye tak pernah pun main game tu. tapi dah dia tengok macam best je kan. nak la dia main.
pegang la si kakak ni tetikus yang tak sama seperti senduk2 yang beliau selalu pegang kan,
tekan dengan gaya yang tersendiri. si adik dan si abang menunggu keruntuhan dengan penuh debar. takut-takut si kakak boleh menang. 


tetiba je..praapppppppppppp!! naik markahnya dengan terbunuh nya askar2 yang sorok celah2 struktur kayu kayan tu,,yess! si kakak menjerit dengan kerakusan dan kebanggaan! haha.
ternganga dua beradik tu, sedangkan struktur tu tadi diorang buat memang tak boleh runtuh-runtuh. 
marah lar diorang dengan burung-burung tu. haha.


tanda tanya dan kepelikkan lar dua baradik ni. kakak tak pernah sentuh pun laptop ni tapi tadi macam dah pro bagai. haha. terpikir sejenak mahu diorang pergi masak jugak. ^.^


ehsan encik google


psst : bahana angry bird ni weh. rekaan semata-mata. selamat hari raya aidiladha yee.. >.<

13 comments:

ZWAN SABRI said...

hebatlah kakak.. cayalah! HAHA

MySuaraBlog: Shark Night 3D Sekadar Mendebarkan

haney said...

jgn pndg sebelah mata. kakak lg hebat :D

kim heeruul said...

haha..hebat..gua pon tak pndai.

nub said...

gigit saja adik itu. hahaha

gigiAriEma said...

zwan : hehe. si kakak hebat sebab sentiasa masuk dapur. :P

gigiAriEma said...

haney : kakak haney ni msty lagi hebat kan. hehe

gigiAriEma said...

kim : haha nampak beno nipunye. :P

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tak pernah main pun.. kakak ni kakak desa yg x celik angry bird jer. kekekeke

bunga said...

terbaik...huhuhu,,

Yastro said...

Huhh..si kakaknya mesti penah main sebelum ni kot...tu yg terrer ngalakan adik ngan abg tu...hehehe


Salam kenalan dr yastro....

sobri yaacob said...

ha..ha..
erm..bleh than hbatnye! he..he

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

sobri yaacob said...

ha..ha.. angry bird :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...