Jan 25, 2011

buah limau berkotak-kotak dah



Korang punya tekak ada rasa nak makan buah limau tak?hhiihii.

Harini kat office gigi berkotak-kotak buah limau toke-toke cina mai bagi.haha.
Gigi dengan teman2 lar yang kaki makannye.:P
Musim dia sampai dah ni.sape yang tengah mengidam tuh cepat-cepat pergi serbu tesco yang berdekatan. Ada sale buah limau kotak.hihihii..manis lagi tu.. :P
Bukan sale buah limau ja tau.baju,seluar,kasut, segala mak nenek larh sale.hehe.
*macam aku lak yang nak raya.
Korang nak tau tak malam biler yang akan jadi meriah gila bagi bangsa cina?
Masa time tengah malam tuh ha.diorang bakar mercun. Memang meriah, depan rumah gigi ramai juga la cina. Terjengoi-jengoi la gigi dengan adik-adik gigi ni nak tengok.hiihi.
Tapi ada orang cakap motif bakar mercun tuh nak halau puaka and nasib malang.betol ke???.wuuu..takutnye..............
Balik pada buah limau nih pulak,diorang hias rumah dengan buah limau ni tau. Buah limau nih macam satu symbol la bagi diorang.macam symbol murah rezeki,bunga and pokok.
bagi yang nak rezeki murah ce try wat..hihi..
tak2!! jangan...tuh kepercayaan agama diorang..ngeee
anak-anak muda pulak akan melawat yang tua dan menerima wang ang pau dalam sampul merah bagi melambangkan nasib baik, yang diberikan oleh orang yang berkeluarga kepada mereka yang masih belum kahwin.hehe.suke tak? (:
tadi dekat opiz gigi kerja kupas buah limau makan je.kikiki 
nak sangat angpau yang dalam dia isi duit hijau nak biru-biru tu.
ala.ade tulis 50 kot tak silap gigi.hehehe :P






7 comments:

KUREKURE COMEL said...

bg ckit....kempunan limau ni...hehehe

gigiAriEma said...

kurekure boleh gigit limau tak??hehehe

KUREKURE COMEL said...

mestilah blh...gigi taring byk ni...hahaha....

Puan Besar Shag Yahaya said...

Mintak lah berkotak kotak lagi. Boleh buat bisnes! :P

gigiAriEma said...

ha'ah lar..baru terpikir..hihihii
bg untung balik an..

KiRaNA said...

hahhaha,..
limau kat opis suma gigi melantak sampai keja kat luaq pon usung lagi!!!

gigiAriEma said...

hahaha.jgn dok wat statement berani mati la tang ni..aiyooooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...