Sep 11, 2012

Resepi mencantikkan kulit wajah


Assalamualaikum.. hai sekalian alam yang dah lama gg x men´aummm’kan. Hehe.
Sampai ade yang cakap gg dah hilang. Bhabha. Terasa nak menghilang ‘ever²’ jugak.
Bukan ape, masa sangat² jeles dengan gg taw. Huhu.
Dalam masa yang tak update ni, gg ade lar rahsia sikit. So sekarang nak shear² dengan kalians.

Resepi mencantikkan kulit wajah kalians yang dah cantik tu kepada cantik lagi macam kulit Neelofa.
Gg dengan ibu gg dah selalu buat dah. So kalian cuba pulak yee.

Bahan²nya :
Tomato @ tomato ceri
Susu cair @ susu tepung @ susu lembu @ susu kambing
         -Blander

Cara²nya :
Potong tomato lepastu bland tomato n susu sekali, susu taruk byk mana yang kalians suka. Sapu ke muka. Biar kering lama mana yang kalians suka. Then basuh dengan air muka yang suci murni tu yee. Nahh mudahkan?

Ok, tomato guna byk mana yang kalians nak gak, gg guna tomato ceri so byk sgt gg bland(lagi banyak lagi best) and then susu pulak gg taruk 2 ke 3 sudu je. Lepas dah sapu ke muka, ade lebih gg taruk dalam tupperware then bole simpan dalam peti sejuk. Esok² bole pakai lagi kan? Nahhhh. Maka nya udah seperti masker rider ngakk? Haha. Bukan2 mask gituuu. Sejuk pulak tu, wahh macam letak ais ke muka la katakan.
Lepas dah cuci gg rasa sangat selesa muka ni. Rasa licin je kulit bak kulit tomato yang licin nak mampus tu la. Hee.

kalau kalians nak tahu tomatoman ni sangat berkesan untuk kita mengecilkan liang roma, bila liang roma dah kecil makanya masalah jerawat dan penyakit kulit dapat dikurangkan. dan yang terakhir ayat formal sikit yee.   
untuk mencerahkan kulit kusam dan mengembalikan keremajaan kulit. >.<


13 comments:

hnahdy said...

hana teringin nak cuba tapi tu lah. nak buat tu malas betul.hehe

Kyra Hizrina said...

nice tipss :D

Nurfarhana Muralysm said...

Wah!! MM pon nak cuba jugak la. Mmg ada masalah dengan liang roma ni. Besau benau! Hahaha

shidaR said...

nice lah gigi..shida nak cuba lah hehee ^_^

Everything's Everythings said...

wahhh bestnya.. boleh cuba gak ni ;D

duniafana said...

tomatoman katun yNG SAYA MINAT MASA KECIK DULU

Mieya Atiera said...

Nak tonyoh-tonyoh yang malas tu.

syiela said...

bila baca teruja sangat tapi tang nak buat tu hehehhe je la ^_^

kay_are said...

letak tomato dah blender kat muka? owh tidak.. memang tak sesuai care tu ngan aku.. huu.. tetibe masked rider? masked rider memang best ^__^

nuyui a.k.a miss YUI said...

mudah tp mls wat pon mslh kan..hihi.

Atiqah Wadiah said...

waaa..tq sudi share :)

Edy Fee said...

dulu salu gak tonyoh tomato kat muka.ehhhe lma dh tak buat

Deqla manjew said...

nice tips.. btw, slm kenal comel...jom kenal2 nak? jemput la ke blog sy. oh yer! dah folo sini!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...