Sep 15, 2012

hilangkan jerawat dan parut luka


Assalamualaikum..
tomato dah shear, sekarang gg nak story macam mana gg kasi hilang parut jerawat dan seumpamanyeee.
Orang cakap kalau makan kicap @ toyu ni parut lekat hitam kan? Haa gg suka kalau makan mesti kena ada cabai kicap ke, kicap saje ke. Asalkan adik beradik dia lar.

Then bila dah PMS jerawat naik, nak picit takut la lekat parut kan dah selalu makan kicap. Gg akan kurang kan kaedah2 memicit jerawat. Tapi macam mana nak hilang kan kalau dah tak picit?
No! No! Jangan picit, tapi sapu terus Lukano. Insyallah kecut jerawat tu, kalau kalians ade parut² luka pon boleh sapu Lukano tu.

Yang gg tahu la, Lukano ni gamat healin punya, so gamat kan banyak khasiat dia, Allah SWT dah jadikan cantik sangat untuk hamba²Nya.

Tapi. Tapi. Tapi. Kalians jangan berharap sapu sekalidua dah boleh nak hilang ye. Dia adalah jauh dari bahan kimia. Bukan lar jauh sangat tapi Cuma tak ade sangat, dari lain² produk yang terlampau banyak bahan kimia tu. Bahan kimia effect dia sangat cepat, tapi masa akan datang kulit kita jadi teruk. Ibu gg cukup teliti dengan bahan kimia ni.

Bila satu² produk ni tak ade bahan kimia tahap tindak balas dia ke atas kulit kita lambat, tapi berkesan. Insyallahhhh. Sabar je gg sapu setiap hari. Lama2 susut sendiri jerawat batu gg tu. Ngee. J




*to.ilya.selamat.mencuba.jugak. J

13 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

adik akak pakai tu kalau x silap.. dia lepas accident kulit dia jd alergik & berjerawat padahal sblm accident tu dia memang xde langsung masalah jerawat.. Alhamdulillah kurang dgn rawatan2 sampingan yg lain dia buat kt rumah

syiela said...

akak biar je dia kecut sendiri.. lagipun kat muka ni jarang berjerawat :)

***cantik header :)

SimplySeoul said...

time PMS mmg selalu timbul. i know my face too well ardy. kebersihan muka pn kena selalu jaga :)

kay_are said...

menatang ape lak lukano tu? memang aku fail prduk2 muka ni.. huu T__T

hnahdy said...

jerawat jap ja hilang tapi parut tu sebulan xhilang-hilang.huhu

haney said...

mahal x? hehe

nazirah said...

wah.. ni ilangkan parut ek
kalau jeragat cmne lak?

Nelly Strange said...

nelly tak de plak pakai cmnie . hehehe

jerawat biasa la . popuan ~
:)

Elie Lily said...

Elie suka belek muka kat cermin. pantang ada bendalah sikit nak picit, mesti picit punya. hahha.

bila dah berparut, elie pakai bedak sejuk campur kulit kayu manis untuk hilangkan parut. ehehe

Young Kamen said...

harga berapa ek??? ek? ek?

Anonymous said...

Rm28 je

Eila daniela said...

Sy da gunakan Lukano gel ni
Memang jerawat kecut
Sapu wktu mlm esok pagi da kecut jerawat. X tipu. Btul..

Anonymous said...

yup..i pon da pkai lukano sbb kwn i ckp benda nie berkesan.so i cpt2 grab lukano nie..yess !!jerawat smlm ad pgy esok kurg ..but parut for sure la still ada..bru sehari kn.. xkn da ilang mcm magic

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...