Jul 22, 2012

tips bagi yang susah untuk berterima kasih

assalamualaikum.. hi awek2 cun mahupun abang2 hensem.
semakin hari semakin menginjak dewasa. (acewahh bahasa dah mula hyperbola).
pengalaman hidup makin lama makin membanyak
yang baik boleh dikongsi , yang buruk jadi sepadan. betol ?


gg ada tips sikit hari ni. kalau dulu gg agak susah nak ucapkan. yee. betol. tak percaya?
pergi tanya ibu gg. haha. kompom2 tak percaya kan.
haa sebelom tu. selamat berpuasa dan beribadah. moh ler kita menambah pahala yee.


tips bagi yang sukar untuk ucap terima kasih


1- sekadar senyum pada dia. >__<


2- senyum seikhlas yang mungkin dan pandang muka dia. 
*walaupun kalian tak ucapkan, tapi cukup sekadar senyuman dah boleh buat dia tahu yang kita hargai pemberian dia.  

3- terima kasih dengan cara penulisan. macam mana tu? haa. sekarang kan zaman IT, macam-2 kaedah and cara kalians boleh buat. contohnya: sms, surat, short quotes, tulis lar ape2 je yang berkaitan and luahkan penghargaan anda kepada mereka. *.*


4- dan yang terakhir paling mudah dan nampak kita sangat2 hargai mereka iaitu
> ucapkan dengan ikhlas dan feeling yang kalians dan mereka jugak boleh rasa. acewahh 




mudah kan? kalau tak jugak gg tak tahu dah nak bantu kalians macam mana. bhahbhbahhabhaha.
tapi sekurang2nya kalau mulut berat sangat senyum pon dah ok kan senyum itu sedekah. tak nak pahala ke bulan puasa ni dapat pahala berganda wokkk.



ehsan google



#terimakasihYaAllahberisayakebahagiaan. >.<

18 comments:

Onitsuka_hana said...

terima kasih nie dapat buat orang tu tenang xkira lah yang terima atau yang memberi

encik Cool said...

senyum dan tenung dan JOM GIGIT..heheh
gurau jea..Salam kenal

gigiAriEma said...

onitsuka_hana : hehe. betol2. feeling tuuu.. :)

gigiAriEma said...

encik cool : ehhh ekau nak gigit den pulokkk. den larii eh... :P

-SUPERGIRL- said...

kte dah bole nmpk sgt dah cmane pngai owg y xreti tme kseh. Bkn susah pn kn3

ieda said...

TQ sharing dikkk

memang ada org yg payah nak ucapkan terima kasih uhuhuh

salam kenal dari akk ;)

gigiAriEma said...

SUPERGIRL : YEEAHHH MANG NMPK sgt2!
sabar je lar. :)

gigiAriEma said...

kak ieda : hehe. sama2 kak. yg baik kite kongsi2.


salam kenal gk >.<

shida'R said...

hoho..rinduu..kat gigigigigigigi..

Kyra said...

nice :)

zacky786 said...

senyum2 selalu ~

luqman zakaria said...

betul betull.kalau berat sangat mulut tuh nak cakap terima kasih...at least senyum la kan..

gigiAriEma said...
This comment has been removed by the author.
gigiAriEma said...

shida : heheheh. rindu shidadadadada :P

gigiAriEma said...

kyra : tengs dear :)

gigiAriEma said...

zack786 : hehe. sampai nmpak gg kamu! :P

gigiAriEma said...

luqman : hehe. senyum pon org dh tau dri msam je kan.

Munnafendy said...

oke. terima kasih gigi. heheehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...