May 12, 2012

gigi besi dah

assalamualaikum.....
dah lama aku tak kasi ini blog bercerita. terlalu sibuk add on sekali malas nak mampuss.
ada banyak cerita yang aku nak kongsikan, tapi aku tak tahu mana satu yang nak tulis.
ok fine engkau cerita je semua gigi oi. haha
nak ke kalian dengar cerita banyak2 dari aku ni? mesti boring kan. dah la cara penulisan pun boring nak mammpos. nahhh hai.. ntah2 kalians tak ade pulak cakap macam tu. aku je yang perasan lebih.

since dah 3 bulan kot aku rasa tak hupdate ini blog gigi. hari ni baru ada masa kot.(free la dah bersengkang mata tak nak tido pas subuh.)haha.
 nak jadi kan ceritanye ni, aku baru je habis je semester 6, baru habis bape hari dah aku kena pergi kursus 3p bahagian autocad. ape tu 3p? yang aku ingat la, p tu stand for pertauliahan profesional and satu lagi 'p' aku dah lupa.sekarang ni weekend so aku balik rumah la, boring weh dok sana tak ada apa langsung, tapi sebelum sampai dekat destinasi dalam hati aku asyik sedap je cakap.."ok lar buat dekat poli seberang perai kan, boleh lar jugak berjimba dekat peneng, boleh amendanye, transport pun aku tak ada. haha"( padan muka kau gigi).

sebenarnya dah 3 bulan jugak aku pasang gigi besi ni, dah semakin selesa. sakit tu biasa la seminggu lepas pergi jumpa doktor mesti rasa sengal je gigi ni, kebetulan klinik yang aku pasang gigi besi ni dekat sangat dengan poli seberang perai, so senang la aku nak pergi kan, tapi tu la transport pun enggak ada pakkkk. terpaksa lar buat muka seposen dekat kawan aku ni ajak dia bawak aku pergi jumpa doktor untuk tukar elastic band and besi ni. sangat baik tau lepas g jumpa doktor bawa aku pergi jalan jusco pulak makan mcd weh? aku nak boleh makan hape. gigi sakit lagi, nasib la kat mcd tu ade bubur ayam kan, aku makan yang tu je weh, kalau nasi tu aku kena telan je, nak gigit tak boleh. haha.

sekarang ni aku sedang berpantang dengan ais dan air gas, sebab doktor tu cakap kalau nak cepat gigi ni cantik jangan makan lansung, hoho. memang tak ar kan.! aku terpaksa tahan nafsu minum aku ni. ok boleh lagi la takat ni, next-next moth aku tak tahu lagi, yelar mana tak nye lagi 2 tahun lebih weh nak tahan makan air berais dengan air bergas. kau boleh?haha  sirius bulan ketiga sangat sakit dia tarik.

masa aku first pasang gigi besi ni dulu an. ade lar sorang mamat dalam kelas aku ni, dia tanya aku " weh miera hang mesti tak gosok gigi kan?". hekenlehhh. dia tak tau yang sebenarnya si pemakai gigi besi macam aku ni lagi rajin lar gosok gigi dari dia yang suka isap rokok tu. haha. yelar mane tak nya, lepas makan mesti gosok gigi. kalau makan 4 kali, 4 kli lar aku gosok gigi. . >.<

bulan pertama aku punya elastic bands kaler turqoise gitu, sangat suka!
bulan kedua terlebih syok pulak, pilih kaler purple. haha.
dan sekarang bulan ketiga kaler pink ala-ala girlish lerrrr.
ok takat tu je dulu pasal pengalaman aku 3 bulan yang tak berupdate ni. 




terima kasih semua.

p/s : malam ni baru balik poli sseberang perai. releks ar asrama depa pukul 11 paling lewat, bukan macam ptsb. haha. chow!












25 comments:

luqman zakaria said...

hehe...bole tukar2 kaler ek~

haney said...

wahh mcm best je. tp mahal kott -_-"

Nyamuk Terbang said...

trngn nk pkai tpi tkt..huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

nak cantik kan.. so kena la tahan makan nasik telan2. :D

shida'R said...

jom lepakking hehee...mcm dekat jerrr ngeeee :d

Miss Muralysm said...

Mira, Bestnye dah pakai, ana baru tengah buat check up, ukur-ukur bagai..lambat lagi proses pemasangan tu. Harap-harap semuanya berjalan lancar. nanti gigi mira cantek dulu la dari gigi ana. :)

gigiAriEma said...

Luqman : hehe best2 mcm nk mkn kaler!

gigiAriEma said...

Haney : mula sakit.lama best. :D org klw ckp dkt kita mst nk tgk gg.

gigiAriEma said...

Nyamuk terbang : xpakai lagi takut la, mcm kita dulu2 pon takut. Dh pakai rsa seronok sgt.

gigiAriEma said...

Lekat lekit : ha tuh la tahan sakit jap je, lepas smggu x sakit dah. :D

gigiAriEma said...

Shida: haha memang dekat pon. Umh sebelah je. Hahahaha

gigiAriEma said...

Miss muralysm : hey ana pon nk pkai eh? Wah mst gg cntik lpas ni, xpe jap je, nty lepas cbut gg mst dh bole pkai. Klw ana nk tawu, bkn mira je yg pkai. Bella omar pon pkai taw. Tp dia dh lama dri mira. Dekat setaun. :D

zareliqa afiqa said...

weee! macam best jep bole tukar2 color. Nak jugak..tapi takut sakit.huhu =.=

IntaNBerliaN said...

skrg ni pndakap gigi ada mcm2 warna kan.. :-)

comel said...

hahahahahahhahahahahahahahahahah

sorry kak long
along x dapat tahan la tengok gigi besi tu

hahahahhahahahahahahahahahahahaah

bunga said...

bunag pun dah lama xupdate..dah berbulan2..heee

gigiAriEma said...

zareliqa:hehe. amek la. ngee. sakit la jugak kejap je yunk. :)

gigiAriEma said...

intannerlian : yurh! gg suka sgt2. :)

gigiAriEma said...

along : enleh along wt gelak lebih lak. dlm ni berani ar. haha. depan2 kak long tmbuk dh along ni. :P

gigiAriEma said...

bunga : sama lar kita. moh kita update2. :)

ILA HonEyBuNNy said...

ada kaler2 kan....nice..hehe

ila pun sama jgak...jrg gila nak berblog skrg...sob3

tomatokering :) said...

ngahhhhhhh~ dulu kite PSP :PP

wewikk makin comell lah die pahni :D

outbound training malang said...

kunjungan gan .,.
saat kau kehilangan arah ingatlah masih ada yang menolong mu
dan tetap berdoa mengharap untuk menemukan jalanmu.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

gigiAriEma said...

ILA : hehe mcm jenis kaler, plih je nk kaler ape.

Memang x menyempat nk update kn.

gigiAriEma said...

Cik akak tomatokering: wahhhh supersupersuper senior ah ni kn. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...