May 18, 2011

adakah kepapaAn akan berkuasa kalau tidur selepas subuh??

assalamualaikum..
pagi lagi dah dapat dengar music paling best. burung ber "chip-chip" di tepi tingkap rumah gigi 
ala-ala cerita snow white. dapat lar rasa macam snow white sikit. 
kalians mesti pernah rasa kan. 
tapi bagi golongan yang tak tidur lepas subuh jer lar dapat rasa ceng gini. haha.
kalau yang tak pernah rasa macam snow white tuh bawak lar bangun awal sikit. kena sama muhasabah diri.

carian google

haa... mai dekat sikit nak bergosip ni.. cewahhh..
betul ke boleh jadi papa ataupun rezeki susah nak masuk kalau tidur lepas subuh?
haa...betul la.. mengikut al Quran ada cakap macam tuh. tapi zaman sekarang ni lagi
ramai yang tidur lepas subuh kan.

kalau gigi nih memang kena bising lar dengan myibu kalau tidur lepas subuh.
dah la kamo tu perempuan tidur lepas subuh. nanti sampai ke tua lar tidurnya.
rezeki susah nak masuk tau.
tu pasal larh gigi lepas subuh jarang nak tidur balik. kalau nak tidur pun
lepas dah habis kemas rumah.
kalau ngantuk tahap gaban tu baru la tidur. hihi..terrrrtidur.. :P

nak buat apa kalau nak bagi hilang ngantuk lepas subuh tu?
haa...

gigi selalu online lar.. bukak blog ni. jalan-jalan baca blog kalians. ada jugak pekdah kan.
kadang gigi bukak facebook. gamak dah rasa muak tahap dewa dah nak online. 
gigi pergi la kemas rumah pulak. kalau dah datang pulak rasa lapar ni ha.
godek-godek peti sejuk tu tengok ada apa yang boleh dimasak. hihi.
tup tap tup tap dah pukul 10 lebih. boleh jia nak tidur bila semua kerja dah selesai myibu cakap.
tapi jangan lar tidur sampai ke petang. haa. lain cerita pulak tu.  :P

okey. gigi nak tanya kalians lar ni kan. mana lebih banyak tidur antara lelaki mahupun perempuan??

bagi gigi lar kan. perempuan memang suka tidur jugak, tapi tidurnya senang bangun.
lelaki pulak lagi kuat tidur.malah tidur mereka boleh sampai ke pelusuk dunia. hahaha..
jangan marah gigi nah kaum lelaki.. gigi survey dekat adik gigi jer paling dekat nih.
masyallah.... nak gerak kemain lagi susahnya.. sama dengan lar jugak dengan kalians kan3..... hehe

tapi maybe sesetengah jia yang susah nak bangun. kalau yang senang bangun bagus lar..
bangun awal pergi mencari rezeki untuk keluarga.. :)
tugas lelaki lar tuh kan. 


psst: saje hilight banyak kaler kasi bukak sikit mata pagi-pagi ni kan. :)

19 comments:

zati embong said...

ayah jat plg sng bngun.agknya da jd suami,da ada anak baru kurang sikit penyakit susah bangun 2.haha O.o

gigiAriEma said...

hehe.. kalau golongan abah2 sememang nya la kan.. mcm abah gigi jugak.. hihi

bkn glongan abg2....bangun mthri pcak dah..hhihi

bunga said...

bunga lau cuti mmg akan tido lepas subuh..sbb ari tu jer kita leh relex cikip..haha..

ArxarNadhirah said...

betol2. skang ni mmg problem btol la pasal tdur lepas subuh ni. adoi cmne ni gigi? selalu rase ngantok je.

De'din said...

weyh,,
kalo x nak tido trus sng ja,,
mei kemas rumah aku pula
lepas abes kemas rumah ang,,
haha

KUREKURE COMEL said...

hehehe...mina kalau letih sgt kompem tertido...kalau tertido kompem susah nak dikejut...kihkihkih...



tp sejak keje ni...sokmo kena bgn awal lah...tak blh golek2 nak bantai tdo dah..hihihi...

shahjiehan said...

btoi tu..jgn tido lepas subuh... nnt rezeki kurang

shida'R said...

gigiAriema kepapaAn tu ape eh maksudnya?

gigiAriEma said...

bunga : xpe lar bes cm tu kan.. gigi bole tp kekdg lar.. dah ank sulung sama kan..huhuhuk

gigiAriEma said...

arxar : hih.. wat cam gigi wat larh dear.. hee..

gigiAriEma said...

de'din : haa..bole2... 1jam rm10..murah kot.. haha

gigiAriEma said...

kurekurecomel : haha. mesti dulu2 tu time tak keja lagi kan.. dah strt keja.. besa la kan mina.. :)

gigiAriEma said...

shahjihan : huu..betoi2.. shahjihan tido ke tak? heeee

gigiAriEma said...

shida'r : maksud dia macam jatuh miskin..xpun rezeki kurang.. :)

Mr iz said...

he he he boleh pakai juga ni...he he he... tapi kalu dah bagun tu jagn lupa gosok gigi... he he he...lelaki bujang je kot yang liat sikit la... macam aku ni dah berana bini, ada tangungjawab...ok je ..senang bangun... cuit sikit je...he he he..laju je bangun nya.. kalau tak.. he he he... kena dengar je la nyanyian dengan sabar...he he he

M a W a D D a H said...

bila tido lambat kul 3, 4 pagi, confirm akan tdo balik lepas smbhyang subuh..kepala masa tu weng weng dah....

qlah said...

salam .
herm.. qlah kalau bangun solat subuh , terus tak boleh tidur . badan jadi hyper . ehhe ;)

nub said...

men game komputer lg syokk. haha

nur ikhyar dee said...

saya jenis suka tidur dan senang bangun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...