Aug 4, 2011

berpuasa di bulan ramadhan or berdiet di bulan ramadhan?

assalamualaikum..
dah lama gigi tak mengupdate kan blog gigi nih.tapi gigi tetap ingat kalians semua tau. :)

sape tak puasa?? ce tunjuk gigi kalian... hee.. meh gigi tengok
adik gigi yang darjah tiga pun puasa tau.. tak kan kalians pun tak boleh puasa kan..
tapi bagi kaum hawa tuh ada lar excuse sikitkan. yang kaum adam ni tak mau nahh..
puasa penuh tau. bila lagi kita nak cari pahala banyak - banyak ni kan.
bulan ramadhan ni la peluangnya.

haa... bulan puasa nih jugak lar ramai anda - anda di luar sana sedang bergiat untuk menguruskan diri andakan.tapi ce kalians fikir.tak ke rugi namanya bila kita niat untuk berpuasa hnya untuk menguruskan badan?hoho. kalau kita puasa dengan niat untuk menambah keberkatan dari Allah s.w.t,menyihatkan lagi tubuh badan kita,merehatkan badan kita yang sebelum nih asyik bekerja memproseskan segala mak nenek yang kita dah makan maka bertambah lagi larh pahala yang sedia ada. badan pun sihat. keberkatan pun bertambah. ngee.

berdiet di bulan puasa tuh tak salah tapi jangan lar hanya niat tuh puasa untuk kurus je. kelaut dah namanye tu.
jadi mari kita semua sebagai umat islam bertungkus lumus mencari keberkatan Allah s.w.t di bulan yang mulia ini, ngee :)

untuk yang inginkan tips berdiet jum terjah entry gigi ni. 

14 comments:

cucu umie said...

badan ayie still maintain..same jer bulan ose nie..kehkeh

aleen aiden said...

haa...asek ilang je die.hu3

zati embong said...

hihi,selamat berpuasa gigi!

shida'R said...

hohoo..puasa xpuasa sama je nafsu mkn tetap ada haha...aduihh...lma xjumpa org ni...rindu kot~

Amirul Amin said...

makan jer..x yah diet2..hehe

nub said...

gigi! selamat posa

Imran nyambek said...

gua semakin tough

gigiAriEma said...

cucu umie : bgus la kalau still maintain.. ngee :)

gigiAriEma said...

aleen aiden : haha ilang pergi stdy la dear.. :)

gigiAriEma said...

selamat hari raya jat! hehe :P

gigiAriEma said...

shida'r : hehe. kawal la skit dear.. :P

rindu gakkk.. :)

gigiAriEma said...

amirul : mkn jerr yee.. oishh xleh nanti org lain xdpt mkn sbb kita pulak. haha

gigiAriEma said...

nub : selamat posa nub2! :P

gigiAriEma said...

imran nyambek : haha bgus la kalau lu semakin taf.. jgn semakin kering.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...