Feb 16, 2011

gigi encik nub hitam ??

assalamulaikum..bagi salam tanda islam......hehe

aku baru skodeng tadi encik nub punya gigi hitam!ceit..!patot la dia nak gigi dekat aku..??rupanya gigi dia hitam legam plus rongak..hahaha..



nub : woi..! hang skodeng aku noh gigi?! hang nak kena pukoi ka ha?
gigi : la hang ni la...pasai pa pulak aku nak skodeng hang padahal mang tiap masa aku dok tengok hang.. dah la hang tak reti jaga aku**gigi. pastu hang dok pi mintak gigi kat orang no..hang ingat aku tak kecik hati ka ha?


gigiAriema ~~ tuh la aku dok suruh hang gosok gigi hang tak mau.kan dah hitam karat tahap teruk punya tu ha...hehe
eh3...betol ka ni?

  ** abaikan perbualan diatas..rekaan semata-mata..buat encik nub nih mai pukoi aku..terpeleot gigi aku..haha :P

disini cek nak habaq sat yang encik nub nih gigi elok putih bersih lagi sebenarnya. hehe. cek dok heran pasaipa dia nak gigi lagi. kepala hotak cek pon berfikir...........^^^^^
mungkin la kan encik nub nak buat spare part untuk tua nanti. Ini bermaksud yang dia dah tau gigi dia nak hilang macam nenek kebayan.hahahaha :P yeke gitu nub? hihi
ha...meh cini aku nak bagi gigi nub tahan sikit sampai tak qongak la nanti tua....hehe



nak suruh aku sembang pasal gigi lebih-lebih memang tak lebih kot. Sebab apa aku bukan doktor gigi. aku cuma GIGIAKU......GIGIARIEMA.......hahaha...so,aku cuma nak suggest kat nub hang ce pi try ambil arang tenyeh dekat gigi hang. tobat aih putih lepas hang basuh..hang percaya tak nih aku cakap? cepat angguk! Tidak aku gigit hang..hihi..sungguh la nih aku cakap. mak tok aku pernah cerita orang dulu-dulu mana ada colgate darlie nih. dulu-dulu ambil arang ja sapu mulut. putih lagi pada hat sekarang nih duk pakai darlie colgate tuh..hehe..hang cuba tau,, aku harap sangat gigi nub jadi ceni pas ni..haha..  >>


hensem kan????hee.....cakap hensem tau tidak aku gigit hampa semua.. :P
ok. senang cerita hang pakai jia colgate simply white tu..hehe..tapi aku lebih sarankan hang pakai yang arang tu nub. sebab apa?? sebab arang lagi mencabar......hhihi...
pesanan gigi untuk semua.. rajin2 lar gosok gigi. kalau nak gigi putih jangan selalu minum teh,kopi,milo and makan kari dan sebagainya. haa...satu lagi..merokok jugak boleh buat gigi kita kuning tau. so, yang merokok kalau nak nampak macho dengan aweks hampa rajin-rajin lar pergi buat pemeriksaan gigi and scaling gigi..hehe,,psst2..nub hang merokok dak? *bisik kat aku tau.. :P

jom gigit!!!!!!!! wewerkkkkk!!!


35 comments:

KUREKURE COMEL said...

gg sengal.....hehehe....
pe kata gg buat tuto cara cara gosok gg pakai arang...kalo berkesan...
mina beyeh je ikut...kehkehkeh...

gigiAriEma said...

haha..idea yg gud2..gigi sndiri plak yg wat sengal pkai arang tuh kan..hahahahah

Yann Mazian said...

haip. berkesan ke kalo guna arang? hehe

bun said...

haahaa

meh nak try sat

gigiAriEma said...

yann : hahaha..ce try tgk.. :P

gigiAriEma said...

bun : ha..dah try jgn lupa shear ngn gigi taw..nak tgk..hehe

shida saje said...

hahhaa..cerita pasal gigi pon jadi =)

nub said...

ahahaha.. gigi..gigi... macam2 naa...

loqlaq sungguh ang ni.


pstt.. mai nak bisik ni merokok ka dak..


(fsudbsfdjhkbhf)

haa da bisik dah. hahaha

Apis said...

gigigigiggigigigigigigigigigi (xde motif)

www.hafism.com/blog

gigiAriEma said...

shida : jadi la nama gigi..hehe :P

gigiAriEma said...

nub : hahaha.. amek kau..hang bisik tang pa tuh..gigi tak phm.. wewerkkk!!

gigiAriEma said...

apis : bagi ade motif gak3! :P

A'IM said...

lekat terus nama gigi tu.hehe

bunga said...

dulu nenek bunga pakai arang..putihh nanti gigi tu..

eja said...

eja nak g cuci gigi, asik pospon je....bila la dpt..

Qaseh dalia adelia said...

teringat mase kecik2 doc dtg sekolah bawak gigi haha

shida saje said...

boleh la tnya gigi..kalo shida sakit gg nnt kan ...hehee..larikkkk....

zaty luvlianncezzz said...

hehe..mcm owg dulu2 lak..pakai arang kn gosok gg:)

tomato said...

wee~ nak gigi tuh ! haha ! :P

gigiAriEma said...

A'IM : hehe..tuh letak dah la tuh..gigiAriema..jengjengjeng.. :)

gigiAriEma said...

bunga : ha..betoi kan pkai arang putih gigi..encik nub sje yg tak nak..hukhuk :P

gigiAriEma said...

eja : pergi lar ari cuti..hehe :)

gigiAriEma said...

qaseh : haha..betui2... dtg skulah esok kena bwk burus gigi nak gsok ramai2 cara yg betui..hehe

gigiAriEma said...

shida : heheheh..shida mucux nak kena nih...huu...kejar kott :P

gigiAriEma said...

zaty : memag cm org dulu2 kan tp putih nye cunnnn :)

gigiAriEma said...

tomato : hehe..amek la tomato oi..gigi p gogot tomato...hhah :P

yieyaw said...

cantik name..gigi..hehe

gigiAriEma said...

yieyaw : hehe..timakaseh... :)

nuriz said...

bila tak tau nak pi cuci gigi ni heeee

gigiAriEma said...

bila nak pi?jgn lupa gigi nak ikuttt.. hehe

Sham said...

salam kenal...

dulu pernah sakit gigi,rasa nak tampor je semua orang...!

gigiAriEma said...

haha..tampor je..bior tmpor diri sndri lagi best..smpai pth2 gigi tuh..kikiki :P

yieyaw said...

cik gigi tanak follow sy ke??!!

yieyaw said...

giget kang!! :)

gigiAriEma said...

ehhh..yieyaw ade gigi ke?haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...